okt
2013
Frökex igen!
Jag körde på 1-principen denna gång, alltså antingen 1 dl eller 1 msk och det verkar ha funkat! Jag ska försöka komma ihåg att göra detta ofta- ett bra sätt att undvika söta kex och bröd. Bra att passa på när ugnen ändå är varm 🙂
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl vatten
1 dl riven ost
1 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 msk hela linfrön
1 msk krossade linfrön
1 msk chiafrön
1 msk psylliumfrön
salt
Rör ihop allt och låt svälla en stund. Sprid ut tunt på bakplåtpapper och grädda i 175 grader. Efter en stund, öppna och skär i småbitar och fortsätt grädda tills de är knapriga.
Jättegott med smör och ost, eller med en fetaostcreme eller liknande.
Har du något tips på annat gott att ha i frökex?
Jag tänkte lägga upp det här receptet på Middagshjälpen också. Jag hittade inget där som liknande detta, så det kanske kan passa. Är du sugen på att bli medlem på Middagshjälpen är det bara att fråga. Jag får liksom poäng om jag värvar, liksom du kan göra om du sedan tipsar vidare 🙂
