Frökex med kardemumma till jul

IMG_1722

Alla mina frökex gick åt i söndags, till förrättsplocket. De uppskattades tydligen 🙂 Så nu har jag gjort ett nytt lass. De blir aldrig exakt lika men på det stora hela är det samma ingredienser i. Jag ville ha ett gäng nu eftersom jag tänkte lägga lite i en korg till Carro imorgon. Jättegott till ädelostkräm eller cheddar och fikonmarmelad.

2.5 dl vatten
2 tsk psylliumfröskal från Helhetshälsa
salt
1 tsk kardemumma
2 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 msk chiafrön
1 tsk psylliumfrön
2 msk krossade linfrön
2 msk sesammjöl

Vatten och psylliumfröskal först. Sedan i med resten. Avsluta med sesammjöl tills det känns lagom tjockt. Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper. 175 gradig ugn. Ta ut efter en stund och skär rutor. Stoppa in igen ca 10 minuter till. Ta ut och vänd på kexen. Sänk värmen till 50 grader och låt stå tills de är hårda. Det går att stänga av ugnen efter en liten stund och låta stå på eftervärmen bara.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply