Frökex med röra, snö och långläsning

20121129-212028.jpg

Vilken snödag! Jag och Jan har stått och röjt bland vinterkläder idag. Jag kan konstatera att barnen har en uppsjö av bra vantar inköpta på barnloppisar. Inte ska de behövs frysa i år heller 🙂 Jag tror inte att jag kommer att behöva köpa något nytt den här vintern heller, eftersom jag fyndat så fint under året som gått.

Vi läste länge ikväll. Nu är Noria mer motiverad att läsa längre böcker, och är dessutom så sugen på att läsa själv också, så hon vill gärna haka på i Vilmer läxläsning. Han läser lite, hon lyssnar och får ljuda lite hon med. De senaste dagarna har vi läst i en bok som jag hittade på jobbet. Jag är lite sugen på att läsa den i klassen, så jag ville ta hem och läsa igenom och göra lite material på den. Och då passar det ju finfint att läsa den med barnen också, du vet två flugor på smällen 🙂 Den var precis lagom för Vilmer och här och på varje sida även små rutor med enklare text för Noria att läsa. Huset på Alvägen heter den. Nu blev ju barnen så väldigt nyfikna på fortsättningen, men den tror jag inte vi har på jobbet…..får väl kolla runt efter den lite. ’

Barnen somnade sedan fort, säkert lite trötta av all snölek. Jag och Jan tittar på Histoieätarna och äter lite kvällgott. Mina frökex med en god röra gjord på lite philadelpha, kesella, ruccola i småbitar, hakcad rödlök och citronolja. Lite vitt vin till det, rester från tjejmiddagen.

Och så kom Jan nyss och sa att han ska gå på cook-along med jobbet. Så avis! Det är ju jag som vill gå på event och laga mat 🙂

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply