Fröknäcke

IMG_0845 (Large)

Bästa sättet att låta bli onyttigheter är att se till att det finns goda nyttigheter hemma. Egentligen var jag jättetrött när jag kom hem idag men ändå kunde jag inte riktigt låta bli att dra igång något i köket. Det blev en plåt sockerfattiga (och konstiga maränger som inte blev bra), en plåt med sockerfria mandelkakor och så en plåt med fröknäcke.

Igår åt vi ju upp alla rawfoodkex. Dessa är inte rawfood, det hade jag inte tid med idag men de blev fina de här med!

1/2 dl chiafrön
1 msk psylliumfrön
2 tsk fiberhusk
2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl krossade linfrön
1 dl äggvita
1 dl vatten
1 tsk salt
1/2 dl riven ost

Rör ihop och sprid ut på en bakplåtsklädd plåt. Grädde i 175 grader ca 10 minut, skär och vänd. In i ugnen några minuter till tills de är knäckiga. Låt stå och stelna ytterligare på en skärbräda eller ett galler.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply