okt
2013
Frukostfrallor med fiberhusk
Det är ett tag sedan jag bakade bröd. Antagligen på grund av att jag äter mycket mindre bröd numera. Men barnen äter bröd, i alla fall en skiva om dagen så någon vecka framöver får de detta bröd. Det blev 10 stora bullar. En bulle lär räcka till hela familjen! Och det var så gott så jag kommer lägga det på ”det är värt det”-sidan och äta jag också.
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
1/2 msk honung
1/2 msk sirap
1 msk fiberhusk
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågflingor
2 dl fyrkornskross +4 dl vatten
10 dl vetemjöl
Koka fyrkornskross i vatten i 10 minuter. Låt svalna. Under tiden smula jäst, tillsätt fingervarmt vatten, salt, fiberhusk, honung och sirap och låt fiberhusken svälla några minuter. Blanda ner flingor och grahamsmjöl, gröten från fyrkornskrossen och avsluta med att tillsätta vetemjöl tills du har en fin deg.
Låt jäsa länge, i två omgångar. Grädda i 225 grader med termometer. Brödet är klart när de mäter 97 grader.
