Frukostglädje

Vi har precis dukat av frukosten efter att ha suttit länge. Barnen var hungriga och åt med stor aptit. Och vilket frukost! Vilmer ska på gympa med Jan snart och lär väl ha energi så det räcker.

Jag bakade bröd igår. Bestämde mig för att baka helt utan vetemjöl. Jag höftar ju som vanligt. Det brukar funka, något blir det ju! 2 dl yoghurt, 1 dl vatten, några msk olja, salt, jäst, krossat linfrö, vetekli, psylliumfrön, lite grahamsmjöl, lite muslismulor (brukar hälla över det sista från muslipåsar i en plastlåda, kanon att ha i både matbröd och som topping på muffins, eller i smulpaj osv)  och sedan dinkelmjöl till det blev en fins deg. Och visst ja, lite canesirap också för jäsningens skull. Det blev inte alls som bark, utan lent och gott. Barnen slukade sina bitar direkt, och det är positiv för Noria har knappt velat ha mjukt bröd alls sista tiden.

Barnen åt havregrynsgröt och jag fil. Sedan ägg och avokado också. Frukten spar vi till fruktstund om ett tag. Efter en sådan här frukost känner man sig nöjd, både med sig själv och med vetskapen om vad barnen ätit. Inga söta flingor, ingen sylt eller söt marmelad, ingen oboy….och itne var det så att de led, de tycker ju det är gott! Nu kan de få lite extra godis istället i eftermiddag, elelr hur?

När Jan och Vilmer åkt tar nog jag och Noria en cykeltur till IKEA. Vi behöver föytande färg till Noria, och så var det länge sedan vi åt luch där hon och jag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply