aug
2011
Fylld aubergine
Första rätten från Middax-kassen var en hit. Jag tror inte att barnen ätit fylld aubergine, här hemma i alla fall, men de åt bra. Om det inte vore för att kvällarna börjar bli kyliga skulle man kunna tro att man var på en taverna I grekiska övärlden.
2 auberginer som delades och gröptes ur. Lite aubergine fick vara kvar runt om. Mycket god olja, salt och peppar på och så in i ugnen ca 15 minuter 250 grader. Under tiden stektes 450 gram köttfärs som kryddades med salt och peppar, 2 finhackade paprikor, resten av auberginen i bitar, 3 finhackade vitlöksklyftor. När det stekts skulle man pressa ner 1/2 tub tomatpuré (jag tog inte fullt så mycket) och det fick koka in lite innan jag rörde ner 1 kruka oregano.
Fyllde auberginen och la 125 gram riven ost på. Allt fick inte riktigt plats, mätta blev vi ändå och resten blir en fin lunch till Jan och barnen imorgon. Det blev klart på nolltid, brunt och gott ovanpå! Vi hade bulgur till detta och lite avokado.
