Fylld butternut med chevré och kantareller

20121103-191951.jpg

Det blev inget bad- och hotelläventyr i Örebro men vi haft det bra ändå. Vilmer röjde med Jan på Fyrishov flera timmar, och simmade 10-meterssträckan 10 gånger. Noria och jag låg hemma i sängen och läste böcker och kollade på Madicken. När grabbsen var hemma igen åkte jag och tränade, och väl hemma tog jag ett bad. Hotellet har gym och jacuzzi, här i stan blev det friskis och hemmaspa. Med en drink på badkarskanten.

God middag blev det också. Vi gjorde fylld butternut.

Man börjar med att ta ur kärnorna. Sedan ringlas olivolja på och butternuten saltas och ställs i ugnen ca 35-45 minuter till den är lagom mjuk. 225 grader.

Skrapa försiktigt ut pimpaköttet och blanda med något gott. Idag fyllde vi med ris och kantareller stekta med persilja och vitlök. På med mer fin olivolja och så någon god ost. Idag la vi chevréost på och ställde in i ugnen ca 10 minuter till.

Till detta hade vi sallad, gurka, salladsost och fläskfilé. Köttet fick steka i samma stekpanna som kantarellerna legat i, alltså smakade de gott av vitlök och persilja.  Ett enkelt rött vin var vad vi hade i hyllan. Det dög finfint! Indomito.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply