okt
2011
Fylld butternut
Sista maträtten ur förra veckans matkasse åts idag. Passade på att göra den idag, när jag var hemma hela eftermiddagen och barnen lekte. Stod i köket, lyssnade på ”En plats i solen” och spelade lite wordfeud.
Denna rätt har jag aldrig gjort förut, mycket gott!
2 stycken butternut squash delades i halvor (ta bort kärnor och den mjuka trådiga ”cirkeln” först) och bakades 40 minuter i 225 gradig ugn efter att jag ringlat olivolja över den, saltat och pepprat.
2 dl valfritt gryn (vi valde råris) kokades i buljong. Stekte champinjoner i smör, plus 1/2 kruka hackad persilja och en hackad vitlöksklyfta (fast jag tog två).
När butternuten (heter det så?) var klar gröptes nästan allt ur och blandades med riset och svampröran. Blandningen lade jag tillbaka i skalen och la på getost, 190 gram till alla 4 delarna. På med flytande olja och så in i ugnen 250 grader, ca 10 minuter.
Servera med sallad och gräddfil.
Jag räddade undan alla kärnor, och ska nu klura ut vad jag ska göra med dem. Tips?
