Fylld fläskytterfilé med vitkålsgratäng och svampsås

20141013-165432-60872822.jpg

Vårt matprojekt med grannarna fortsätter. Detta är vad vi åt igår, och de idag. Vi använder bara svenskt kött och det ska vara lagat från grunden. Vi har fått god mat flera torsdagar nu av dem, och jag hoppas de gillat maten från oss till måndagarna. Igår gick jag över med fylld fläskytterfilé.

Jag började med att putsa den, skölja den och så bryna i smör. Sedan skar jag en skåra rakt över och fyllde med mozzarella, soltorkade tomater, basilika och fetaost. Salt och peppar på, samt lite olja. Den gick sedan av sig självt i ugnen på 175 grader tills den nådde innertemp på 70 grader.

Under tiden stekte jag vitkål, rödlök och salladslök i smör och olivolja, kryddade med Herbamare och hällde så på grädde, creme fraiche och philadelphia tills det blev lagom kladdigt. Ner i ugnform och så på med lite riven ost (tog feta, eftersom jag hade kvar från köttet). In i ugnen efter köttet, ca 10-15 minuter i 200 grader.

Stekte förvällda kantareller i smör. rörde ner lite mjöl och så på med grädde, mjölk och lite sky från köttet. Mixade med stavmixer och hade ner lite marsalavin och soja. Gott gott!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply