Galet god fisksoppa

Jag har lagat en supergod fisksoppa några gånger. Receptet fick jag av vår granne. Nu har jag lagat den några gånger och blivit lite ”trygg” i att göra just ficksoppa, så nu vågar jag hoppa över receptet och bara göra lite på känn, ändra och byta ut lite. Fisksoppan idag blev fantastisk. Bästa betyget från Jan som sa ”Den här skulle man vara nöjd med på en restaurang”

Barnen åt den som gryta, alltså med ris til och så mest fisk och väldigt lite sås. Jan åt den som soppa med ris i, alltså lite ris. Jag åt den som soppa, helt utan ris. Alla var vi nöjda med våra val 🙂

Stekte en purjo, lite färsk röd chili, två pressade vitlöksklyftor, lite riven färsk ingeäfra och en halv gul lök i olivolja. Sedan hade jag i saffran. Jag har ju omald saffran från Tunisien (som jag mal i mortel, tog några nypor) så det är svårt att säga exakt hur mycket, men så pass att det blev lite gult 🙂

Sedan hade jag i 1 dl creme fraisch (34% fett) , 1 dl vatten, 1/2 dl matlagningsvin, 1.5 dl vispgrädde, 1/2 grönsaksbuljong och lite salt. Det fick puttra ett tag och så avslutade jag med att lägga ner lagom stora bitar torskfilé. Det fick puttra bara en liten stund.

Till det drack vi Borgoletto, ett kravmärkt vitt vin som passade finfint till fina fisken. Det var en av de halvflaskor som fanns med i min fina present med godsaker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply