Gjort egen deo av alun

Jag fick tipset i no poo-tråden på familjeliv om att man kan göra egen deo. Till det använder man vanlig alun, som man hittar i kryddhyllan i vilken mataffär som helst. Den blandar man sedan med helt vanligt vatten, tills vattnet mättas. När vattnet är mättat kan man se kristaller i botten. dessa kan sparas till nästa gång man blandar nytt.

Alun är effektivt som antiperspirant eftersom det har en sammandragande effekt och är bakteriedödande. Det är ju bakterierna som luktar och öppna porer som svettas, så varöfr inte prova?  Alun är inget konstigt i deodorant och antiperspiranttillverknng, utan återfinns i många märken. Kan köpas som stift eller som hel bit som då blöts och används under armarna. Återfinns i helt vanliga butiker om man bara börjar leta.

Jag ska ge det en chans. Och jag uppskattar om någon talar om för mig om jag luktar svett 🙂 för det vill jag inte. Och jag tänker inte sluta raka mig under armarna heller! Har jag ringar stpra som LP-skivor imorgon tänker jag bara prova på helgerna, då jag kan byta om. Eller så får jag släpa med mig extrakläder till jobbet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply