Glödhoppor, stekpannebröd, med psylliumfröskal och havregryn

IMG_2787

IMG_2789

Det slog mig häromdagen att jag aldrig gjort glödhoppor hemma. Jag har ett minne av det från när jag var lite, tror mamma brukade göra olika varianter då och då. Jag ville göra stekpannebröd och någonstans långt inne i minnet kom jag på att det ju heter glödhoppor också, eller i alla fall sa vi det hemma.

Vi gjorde en variant igår redan, eftersom vi inte hade någon bröd hemma. Den chansningen i receptväg var helt okej, men kan absolut göras både godare och nyttigare så vi testade om idag. Dagens blev bättre, och jag inser att man nog kan göra tusen varianter av detta. Så här ungefär, gjorde jag idag.

1 dl yoghurt
0.5 dl vatten
1 msk honung
1 msk psylliumfröskal från Helhetshälsa
några nypor salt
2 tsk ekologiskt bakpulver från Renée Voltaire
1 dl havregryn
1 dl rågmjöl
och så vetemjöl tills det gick att göra en deg.

Detta delades i 4 delar. En klump i taget plattades till och stektes i torr stekpanna.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply