dec
2014
Glöggryta med julig grönkålssallad med saffransolivolja
Det blev en lyckad tillställning igår och jag blev nöjd med middagen.
Förrättsplock: pepparkakssticks och frökex med ädelostkräm
Varmrätt: glöggryta med hasselbackspotatis och grönkålssallad.
Efterrätt: saffranspannacotta. Tomte med luvor rund liten brownie med en klick vit chokladmousse och så jordgubbe på toppen 🙂
Grytan bestod av högrev som marinerats i starkvinsglögg någon timme. Sedan stekte jag kött, torkade fikon i bitar, rödlök och vitlök och lät sedan detta koka i oxfond, tomatpuré, soja, sambal oelek, glögg och lite rött vin. Ca 3 timmar tills det var riktigt mört. Sedan hade jag i lite ny rödlök, små ekobrysselkål och morot. I med grädde och lite maizena.
Salladen bestod av grönkål som legat i hett vatten någon minut. Saffransolivolja, dadlar i bitar, apelsin, riven fetaost, tomat och granatäppelkärnor. Mums!