Glutenfri chokladkaka med mascarpone och svarta bönor

IMG_0005.JPG

IMG_0006.JPG

Det blev en snabb middag idag så energi fanns kvar till att fixa efterrätt. Jag kom på att jag hade kokta svarta bönor i kylen och ville göra något spännande av det. Jag gjorde ett recept av det jag ville använda snarare än att hitta ett recept. Så här kommer mitt påhitt!

2 dl svarta bönor
1.5 dl sukrin
1dl bovetemjöl
0.5 dl mascarpone
3 msk raw kakaopulver
50 gram smör
2 ägg
1 tsk fiberhusk

Mixa svarta bönor med mascarpone, kakaopulver och sukrin. Smält smör. Rör ner bönmassan i kastrullen. Rör ner fiberhusk, bakpulver och bovete. Sist ner med äggen och rör till jämn smet.

Förvånansvärt gott. Ingen av de andra tre kunde gissa att det är bönor i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply