21
nov
2014
nov
2014
Glutenfri chokladkaka med mascarpone och svarta bönor
categories: Okategoriserade
Det blev en snabb middag idag så energi fanns kvar till att fixa efterrätt. Jag kom på att jag hade kokta svarta bönor i kylen och ville göra något spännande av det. Jag gjorde ett recept av det jag ville använda snarare än att hitta ett recept. Så här kommer mitt påhitt!
2 dl svarta bönor
1.5 dl sukrin
1dl bovetemjöl
0.5 dl mascarpone
3 msk raw kakaopulver
50 gram smör
2 ägg
1 tsk fiberhusk
Mixa svarta bönor med mascarpone, kakaopulver och sukrin. Smält smör. Rör ner bönmassan i kastrullen. Rör ner fiberhusk, bakpulver och bovete. Sist ner med äggen och rör till jämn smet.
Förvånansvärt gott. Ingen av de andra tre kunde gissa att det är bönor i.
