Glutenfria kikärtsplättar/kikärtspannkakor med bovetemjöl

IMG_9915.JPG

 

Kikärtsplättar/pannkakor har jag gjort en eller två gånger förut och det är faktiskt ett av de vanliga sökorden som gör att man hamnar hos mig. Idag rensade jag igenom skafferiet lite och hittade kikärtor, ready in 5 från GoGreen lite bortglömda på våra välfyllda hyllor. Jag kokade dem och tänkte att de går åt till hommus eller liknande. Men även till dagens lunch. Självklart går det lika bra att köpa färdigkokta och använda dem. Plättarna blev jättebra! Barnen åt dem utan knussel.

2.5 dl kokta kikärter
2.5 dl mjölk
75g smör
2 ägg
1dl bovetemjöl
1msk fiberhusk
1 tsk Herbamare örtsalt
1 nypa torkad timjan
1.5 tsk bakpulver

Smält smör. Mixa ägg, mjölk och kikärtor (eller mosa med gaffel om de är väldigt mjuka redan innan). Häll ner i varma smöret och värm lite. Rör ner det torra. Stek i smör, 3 åt gången. Det blev 12 plättar. Säkert gott till knaprig bacon och avokado, men vi åt med lite lingonsylt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply