feb
2013
Glutenfria våfflor med bovetemjöl och mandelmjöl
Faktiskt blev det våfflor idag också. Glutenfria och sockerfria sådana med gott tillbehör.
2.5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
100 gram smält smör
Jag blandade först det torra. Sedan ner med ca hälften av mjölken och rörde ordentligt innan jag blandade ner resten. Jag tänkte att 3 dl skulle räcka, men det sista jag gjorde innan gräddning var att fylla på då det kändes tjockt, så tror att 4 dl är lagom att ta direkt. Sedan ner med två ägg och det smälta smöret.
Det fick stå och tjocka på sig lite innan jag gräddade. Det blev 8 tjocka, fina, frasiga och jättegoda våfflor.
Till dem serverade vi en röra med creme fraiche, linfröolja, pressad citron, finhackad purjolök, herbamare örtsalt och dill. Ett stort gäng fina räkor och det hela blev en fin Alla Hjärtans Dags-våffla.

2 Comments on Glutenfria våfflor med bovetemjöl och mandelmjöl
1Pingbacks & Trackbacks on Glutenfria våfflor med bovetemjöl och mandelmjöl
Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184
Jenny
21 april, 2016 at 16:55 (9 år ago)Använder ditt recept för alla våffelsmetar. Kanongods frasiga och fina våfflor. Tack <3