Glutenfria våfflor med bovetemjöl och mandelmjöl

IMG_9572 (Large)

Faktiskt blev det våfflor idag också. Glutenfria och sockerfria sådana med gott tillbehör.

2.5 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver

4 dl mjölk
2 ägg
100 gram smält smör

Jag blandade först det torra. Sedan ner med ca hälften av mjölken och rörde ordentligt innan jag blandade ner resten. Jag tänkte att 3 dl skulle räcka, men det sista jag gjorde innan gräddning var att fylla på då det kändes tjockt, så tror att 4 dl är lagom att ta direkt. Sedan ner med två ägg och det smälta smöret.

Det fick stå och tjocka på sig lite innan jag gräddade. Det blev 8 tjocka, fina, frasiga och jättegoda våfflor.

Till dem serverade vi en röra med creme fraiche, linfröolja, pressad citron, finhackad purjolök, herbamare örtsalt och dill. Ett stort gäng fina räkor och det hela blev en fin Alla Hjärtans Dags-våffla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Glutenfria våfflor med bovetemjöl och mandelmjöl

  1. Jenny
    21 april, 2016 at 16:55 (8 år ago)

    Använder ditt recept för alla våffelsmetar. Kanongods frasiga och fina våfflor. Tack <3

1Pingbacks & Trackbacks on Glutenfria våfflor med bovetemjöl och mandelmjöl


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'comment_style' not found or invalid function name in /var/www/fornhem.se/hanna.fornhem.se/wp-includes/class-walker-comment.php on line 184

Leave a Reply