mar
2013
Glutenfria våfflor med lägre GI så här på våffeldagen
Idag är det våffeldagen. Jag passar på att uppdatera detta inlägg så kommer här ett tips om ett våffelrecept jag provat mig fram till. Mitt bästa våffelrecept för dig som vill ha en glutenfri våffla eller en våffla med lägre GI än vanliga.
8 tjocka våfflor
2 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 tsk ärtprotein
1 1/2 tsk fiberhusk
ca 5 dl mjölk
3 vispade ägg
75 gram smält smör
1. Smält smöret och låt svalna
2. Knäck äggen och vispa upp den lätt
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål
4. Rör försiktigt ner hälften av mjölken, lite i taget.
5. Rör ner äggen
6. Rör ner smöret
7. Rör ner resten av mjölken, tills du tycker smeten känns lagom tjock.
8. Låt gärna stå och vila en liten stund
9. Pensla smält smör uppe och nere i våffeljärnet på de första omgångarna. Sedan kanske det inte behövs.
För laktosfri våffla: byt till din favorit av laktosfri mjölk, t.ex mandelmjölk, rismjölk + laktosfritt smör
Serveringsförslag:
1. Baconskivor av fin kvalitet, avokado, ekologiska ärtor och creme fraiche.
2. Räkor, rom, rödlök, creme fraiche eller gräddfil och ditt favoritörtsalt.
Se några andra våffelinlägg jag gjort:
Desservåffla med stevia från SweetLeaf.
Glutenfria våfflor med mandelmjöl och bovete.
Glutenfria våfflor med teffmjöl
