Glutenfritt LCHF-bröd

IMG_2050

Jag älskar bröd. Jag har svårt att bara ta en skiva, vill alltid ha mer när jag väl börjat. Men det finns alternativ. Jag brukar baka oopsies själv och det går att baka eget lågkolhydratsbröd så klart. Men det kan också vara härligt att unna sig en mix ibland. Perfekt att ha hemma i skåpet, helt enkelt.

Jag bakade det här brödet i måndagskväll att ha med mig till konferensfikat på tisdagen. Vi har rullande schema på vem som bjuder på fika, alltid ”smörgåsfika” + ofta godis (vi kan inte ha nötter på jobbet). Godiset hoppade jag över helt, gissade att de flesta nog fått tillräckligt ändå under påsken. Jag hade med olika sorters bröd, ost, skinka, en hemmagjord röra med fetaost, creme fraiche och philadelphia plus örter, och så det här brödet.

Jag själv tycker det är jättegott! Dessutom håller det sig riktigt saftigt i flera dagar. En kollega som äter lågkolhydratkost lusläste på lådan och konstaterade att det ju inte var mycket kolhdrater alls, närmare bestämt 2.5%.

En skiva av brödet har enbart 1 gram kolhydrater och 58 kalorier, men hela 8,5 gram kostfiber. Detta är 36% mindre kalorier, 94% mindre kolhydrater och över 4 gånger så mycket fibrer som i vanligt grovt bröd.

Det är mycket lätt att baka ut. Man blandar bara med vatten och rör ihop, ingen jäsning eller knådning behövs. Sedan häller man i formen som också finns  lådan och gräddar i ca 70 minuter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply