God matvetesallad med tranbär och soltorkade tomater

Jag hoppade in på COOP Stenhagen när jag skulle till loppiset. Lördagsgodis stod på inköpslistan, men lite annat kom med också. Bland annat köpte jag några kycklingklubbor eftersom de var grymt billiga. Dessa var det alltså bara att värma nu till kvällen. ”Åh, mat man får äta med händerna”- Norias kommentar.

Till det gjorde jag en matvetesallad. Först tyckte jag verkligen inte att jag hade något gott att fylla den med, men fann förvånansvärt mycket till slut. Supergott! Ruccola och andra sallatsblad, körsbärstomater i halvor, soltorkade tomater klippta i småbitar, olivolja och hallonbalsamvinäger. Sedan i det de halvvarma matvetekornen. Avslutade med att klippa ner torkade tranbär och det blev en hit. Salladen blev en schysst blandning av sötma från matvetet och hallonbalsamvinägern och det lite mer syrliga från tranbär. Lite styrka från ruccolan också.

Matvete är ekologiskt fullkornsvete från vårt närområde. Smaken är fyllig och kornen har ett behagligt tuggmotstånd. Matvete är ett av våra nyttigaste matgryner och innehåller många viktiga näringsämnen. Högt innehåll av kostfiber bidrar till normal tarmfunktion. Mustigt, mättande och gott. Frebaco

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on God matvetesallad med tranbär och soltorkade tomater

  1. Jenny Sjöberg
    19 februari, 2011 at 19:16 (13 år ago)

    Du har alltid så fina och mysiga bilder här! Men man blir ju sååå hungrig… 🙂

Leave a Reply