Gott grovt bröd med nötter och torkad frukt

Nybakat bröd till middagen idag. Noria och jag knådade ihop en deg på eftermiddagen och jag tror vi lyckades bra.

Började med att koka 2 dl 4-kornkross i 4 dl vatten 10 minuter
Blandade detta med 2.5 yoghurt, 2.5 dl mjölk, lite honung, sirap och olja och någon tesked salt också
Smulade ner en jäst
Rörde ner 2.5 dl grahamsmjöl, 2.5 dl grovt rågmjöl och ca 1 liter vetemjöl.
Hackade ner ca 1 dl blandade naturella nötter. Hade också i ca 1/2 torkade tranbär.

Lät jäsa 40 minuter. Sedan gjorde jag 11 småbullar på en plåt och en halvstor limpa på en plåt. Jäste igenom, penslade sedan med ägg och hade på sesamfrön och linfrön. Grädde i 200 graders ugn, till de var 95 grader inuti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply