Gott nyttigt bröd med bovete mm

20121021-152230.jpg

Mumsiga mellanmålsbröd här alldeles nyss. Vilmer har en kompis här, som tyckte brödet var gott och frågade hur man gör 😉

Ja, hur gjorde jag?

4 dl fingervarmt vatten, ett paket jäst, 1 dl olivolja, 1 dl honung och 1 dl lättkvarg rördes ihop

Sedan blandade jag i det mesta av sådant jag hittade i skåpet. 1 dl bovetekross, 1 dl kokosmjöl, 1 dl linfrökross, 1 dl solroskärnor, 2 dl grynblandning, 2 dl grahamsmjöl, hela linfrön, psylliumfrön, lite salt och sedan vetemjöl tills det blev en bra deg (ca 5 dl).

Lät jäsa en timme innan jag delade upp i halvstora platta bullar, som fick jäsa en halvtimme till. Gräddade dem i 175 gradig ugn tills de hade en innertemp på 96 grader.

Jag skulle ha gått på me and i-party nu, där jag troligen skulle ha mumsat i mig massor med gott fikabröd. Men partyt blev inställt pga sjukdom i sista sekund, och då var jag extra glad över att få mig en nybakad god macka, med ost och fikonmarmelad på.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Gott nyttigt bröd med bovete mm

  1. Jessica
    22 oktober, 2012 at 10:47 (11 år ago)

    Låter och ser mumsigt ut!

    Moltas tackar för grattishälsningen! 🙂

    Kram kram

Leave a Reply