Gott och blandat

20120916-192518.jpg

 

Inte suttit många sekunder idag, förutom när jag drack en kopp kaffe hos grannen. Till och med mitt surfande har jag gjort stående.

Vaknade 6.42, min nya vaknatid. Läbbigt att kroppen känner av tid så pass precist så ofta. Förberedde kaffe och smörgåsar och åkte ut mot Länna för att hämta upp pappa. Vi åkte till min barndoms skogar, där vi plockat massor av svamp genom åren. Det var härligt att komma ut där med pappa igen. Han vågar inte åka upp dit själv längre. Det där med hjärtat har gjort honom försiktigare med mycket. Vi går i skogar där ingen går. Pappa berättade att han aldrig på alla år mött någon där. Vi fikade och gick gick och gick, och fick med oss fruktansvärt mycket svamp. Pappa berättar anekdoter om allt ifrån till gubbarna som bodde i skogen förr till djur han sprungit på. Jag känner mig nostalgisk och lycklig, och mycket glad att jag såg till att ge mig tid att göra detta idag 🙂

Jag har sedan stått och rensat svamp på altanen i timmar. Efter att jag rensat och förvällt blev det över 2 liter av skogen guld och ännu mer förvällda höstkantareller, liksom massor som ligger eller hänger på tork.

Sedan blev det träning på Ekeby medan resten var på simskola. Härligt trött efteråt!

God middag direkt på det, sedan lappning av trasiga byxknän. Nu sitter jag och väntar på kaffe. Finns dock mer att göra idag, t ex viss planering av både jobb och kalas, liksom att klippa Jans hår. Kommer nog sova gott i natt 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Gott och blandat

  1. Miss C
    17 september, 2012 at 10:30 (11 år ago)

    Ballerina marängsviss!? Lät ju inte lite gott det!

Leave a Reply