Gott och nyttigt bröd med teffmjöl, bovetemjöl, fikon och frön

IMG_8487 (Large)

Jag passade på att baka bröd idag också när jag ändå var hemma med Noria. Jag plockade fram en massa nyttigt från skafferiet och satte igång att blanda. Men hade papper och penna med mig annars hade jag aldrig kommit ihåg.

1 paket jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk fiberhusk

Detta fick stå och dra en stund innan jag hade i:

1/2 msk agavesirap
1/2 msk honung
1 dl sesamfrön
2 msk linfrökross
2 msk bovetekross
2 dl teffmjöl
2 dl bovetemjöl
2 dl vetemjöl
2 dl frön och fikon (påse från go green)

Degen var ganska kladdig när jag lät den jäsa en god stund, ca 1 timme. Sedan fyllde jag på med lite mer vetemjöl (uppskattningsvis 1.5 dl), gjorde lagom stora bullar som jag plattade till lite och lät jäsa 30 minuter till.

Gräddade sedan i 200-gradig ugn tills de fått gyllenbrun yta och lite hårda under, ca 15 minuter.

Barnen tyckte det var jättegott med leverpastej. Det är en av de få saker jag inte äter, men med ost och fikonmarmelad blev det ett jättegott kvällsfika.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply