”Greenie” med hemmagjord hasselnötsmjölk

IMG_1536

Jag har börjat kalla drycker och smoothies som jag har supergreens av något slag i för greenies. en sådan slurpade jag i mig i morse, gjord på chlorella, banan, strandnyponpulver och d-vitamin. Det känns extra viktigt med d-vitamin just när jag inte får i mig det via mjölken ens.

Igår gjorde jag egen hasselnötsmjölk. Jag såg det på LCHF-klubbens instagram förut men har glömt att köpa hem. Lätt som en plätt!

Lät hasselnötterna ligga i blöt några timmar. Sedan sköljde jag i fräscht vatten och mixade med nytt vatten. Då och då lät jag vätskan stå någon minut innan jag mixade lite till. Sedan silade jag genom en kökshandduk som jag använder enkom till liknande saker. Den används alltså inte till handtork eller disktork också 🙂

Brukar du göra egen ”mjölk”? Jag har gjort havremjölk förut och det hittar du här och här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply