Grillning och jordgubbspannacotta

 

Vi har haft Carro, Henke och Alma här på grillning. Karré marinerad i soja, honung, vitlök, pressad citron och olivolja. Halloumi, god sallad, majskolvar, färskpotatis och så hemmagjord bearnaisesås. Den är det Jan som gör, mycket gott!

Till efterrätt gjorde jag en jordgubbspannacotta. Jag hade helt enkelt inte tillräckligt mycket vanlig grädde, så jag tog 2.5 dl grädde med jordgubbssmak och 2.5 vanlig grädde, som jag kokade upp med lite socker (jordgubbsgrädden är ju söt i sig så det behövs inte så mycket mer), och hade sedan ner 3 blötlagda gelatinblad. Hällde upp i vinglas och ställde i kylen. Sedan lade jag lite uppvärmda hallon och blåbär på och florsocker. Enkelt och gott!

Det gäller att vräka i sig mat när man är ordentligt bedövad. Nu har tabletten gått ur igen och det gör ont igen. De håller verkligen bara mig bedövad i ca 3 timmar. Jag börjar verkligen tröttna på den här värken och att äta tabletter dygnet runt….alvedon, panodil, ipren, citodon, diclofenak, treo……men ingen reaktion på magen direkt (förutom häromnatten när jag fick kramp i gallan).

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply