Grillsticka från Mogavägens kött

IMG_0049 (Large)

Pappa och jag var ute i Faringe och gick i skogen. Tanken var att vi skulle plocka mängder med svamp men det fanns inget. Förra året plcokade vi massor där, eftersom ingen direkt går i den skogen, långt, långt in där jag lufsar efter pappa eftersom jag aldrig skulle hitta själv. Men ännu fanns inget, och pappa påminde mig om att ”det var ju det han sa” där i somras när vi tjatade om hur varmt och skönt och soligt det var 🙂

Men det var oerhört vackert och fridfullt och det är värt massor bara det! Dessutom fick jag några minuter på Thun´s också. Jag fyllde på fingervantslagret och köpte lite nya strumpos och kalsoner till Vilmer, muffinsformar, bakplåtspapper och ltie annat som jag brukar köpa där. Sedan la jag band på mig och gick ut igen!

På väg tillbaka stannade jag till på Mogavägens kött också, och köpte god alspånsrökt kassler till mackorna och 4 grillstickor (tror jag att det hette). En liten chansning så där, visste ju inte riktigt vad det var. Men fick rådet att koka i 45 minuter, griljera och köra i ugn och så gjorde jag. Köttet kostade 89 kr/kg- bra pris för kravmärkt kött.

Nu ska jag se till att tala om för pappa att köpa det också. Jag vet att han, precis som jag och barnen, älskar ”gnagkött”.

Blomkålsmos med ägg och ost i, grönsallad, gräddsås och paprika och så köttet då- en riktig god middag så här på söndagskvällen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Grillsticka från Mogavägens kött

  1. Carro
    15 oktober, 2013 at 10:10 (10 år ago)

    Snart kommer det hemkörning på älgkött! Ekologiskt som tusan! 😉

Leave a Reply