Grodda adzukibönor och små linser

Nu, lite stärkt av att mina mungbönsgroddar blev så goda, har jag nu rotat igenom skafferiet efter fler varianter att grodda. I förrgår la jag små linser i vatten och de har redan börjat grodda sig. Har offrat en handduk, som får vara silen, eftersom jag bara groddar i en helt vanlig glasburk. Handduken blir riktigt missfärgad, men det funkar. Idag har jag lagt adzukibönor i blöt i en annan burk. Det gäller ju att ha fler i gång omlott, eftersom det tar längre tid att grodda än att äta upp dem. Så jag ska försöka att ha tre igång samtidigt.

jag tycker groddar och skott är onödigt dyrt i butik. Kan man bli duktig på det här så lönar det sig verkligen. För det är värt det!

Saltå kvarn:
Skölj 1 dl bönor, linser eller kikärter och blötlägg över natten. Häll bort vattnet och skölj dem igen. Låt burken stå under en handduk, gärna upp och ned med nät över öppningen så att vattnet kan rinna av ordentligt. Skölj sedan groddarna 2 – 3 ggr per dag. Efter 4 – 5 dagar är groddarna klara. Ställ dem nu i fönstret så blir de vackert gröna. Förvara groddarna i kylen.

Hållbarhet ca 5 dagar.

Groddarna är riktiga små energibomber, fulla med vitaminer och mineraler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply