Grodda mungbönor

Nu har jag börjat grodda så smått igen. Mungbönor funkar bäst tycker jag. Det går på ett par dagar och är lättillagat. Jag tror inte att man behöver koka dem egentligen, men jag gör det ändå några minuter, eftersom jag gillar när det gröna skalet släpper.

1. Skölj bönorna
2. Lägg i vatten under natten
3. Skölj och lägg i burk med tyg över toppen eller i ett ”groddhus”. Jag har fått ärva mammas gamla från när jag var liten.
3. Skölj varje dag

Igår åt jag groddar på frukostmackan, och till lunchen. Jan panerade kycklingfilé i sesamfrön, en riktig sommarfavorit.  Lunchen blev en god sallad med kyckling, feta, groddar, fullkornspasta, gurka, machesallad, ruccola (de från trädgården är perfekt nu!), och senapsvinägrett.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply