nov
2014
Grönkål med många smaker
När jag kom hem hade jag ingen plan för middagen. Dessutom lite drained i huvudet efter arbetsdagen. Men det brukar ordna dig ändå, alltid skrapar jag ihop något. Jag hittade en bit tillagad lax i frysen, halloumi och grönkål och då är saken biff!
Grönkål stekt i olja, lite smör och lite honung med champinjoner, vitlök och lite soltorkad tomat i olja. En skvätt grädde och lite riven boxholmsost havssalt och örter. Och så stekt halloumi och lax. Lätt, gott och nyttigt!
Vi går in i grönkålstiden nu (och brysselkålstiden också för all del) Grönkål är riktig supermat, energisnålt men proppat med vitaminer och mineraler. Virus- och bakeriedödande antioxidant som sägs dämpa inflammationer och minska risken för cancer.
Hur äter du helst grönkål?
Boxholmsosten är jag testperson på via Smartson. Soltorkade tomater i burk är en del av de produkter från Zeta Antipasti som jag buzzat via Buzzador.