okt
2013
Grönkålschips med örtsalt
Det gäller att ha saker hemma som man får äta nästan hur mycket som helst av. Då är det lättare att låta bli skräp!
Idag är ännu en bra matdag, där jag inte småätit alls, utom just dessa grönkålschips. Jag har varit på väg att köpa grönkål ett tag, men i en affär hittades de inte, i nästa glömde jag osv, men idag hittade jag svensk grönkål och slog till. Här hemma har jag gjort två plåtar med chips. En snabb variant (alltså inte raw den här gången), med en enkel kryddning så de skulle bli klara snabb och rädda mig från sötskåpet vi har!
En plåt bestod av
1.5 liter grönkål
3 msk fin olivolja
2 tsk örtsalt
Jag bröt av grönkålen från den hårdare mittdelen, hällde på olivolja och masserade ordentligt. Sedan kryddade jag och masserade lite till. Cirka 12-15 minuter räckte för att de skulle bli chips. Det blev gott och jag bestämde mig för en plåt till 🙂