Grönsaksröra med rödkål och brysselkål

Det blev inget stopp på vägen hem idag, ovanligt nog. Barnen var rätt nöjda där bak i bilen, med det gottis de fått av Tina och Johnny. Istället fick det bli lite hopplock här hemma. Barnen fick havregrynsgröt med banan och jag stoppade ner det mesta jag hittade i stekpannan. Jag hatar att slänga mat. Det mesta blir gott med några små enkla knep. Mina knep brukar vara ost och goda frön. Och det funkade idag också!

Stekte rödlök, riven rödkål och halverad brysselkål i ganska mycket fin ekologisk olivolja. Sedan ner med halverade körsbärstomater och smulade fetaost på. Sedan rörde jag om och ströade Salig blandning ovanpå allt.

Brysselkålen är slut nu, men rödkål har jag massor av. Den ska jag satsa på att äta upp till lördag. Vad brukar du göra med rödkål, tipsa gärna! Undrar vad som händer om man blandar det i hårinpackningen 😉

Rödkål innehåller mycket K-vitamin. K-vitamin ser till att blodet kan koagulera. Dessutom är rödkål rikt på C-vitamin, fibrer och antioxidanter. Fibrerna håller magen igång. Antioxidanterna förebygger flera allvarliga sjukdomar och kål har visats sig kunna förebygga flera former av cancer. Nyfiken vital

Kålväxter är även bra för immunförsvaret, är bakteriedödande, innehåller även pektin som är blodsockersänkande, den sänker även det onda LDL-kolesterolet, renar kroppen från toxiner . Kål anses även renande för levern. Hälsosidorna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Grönsaksröra med rödkål och brysselkål

  1. Susanne
    4 januari, 2013 at 19:29 (10 år ago)

    Jag har också rätt mkt rödkål hemma just nu, så säg till vad du kommer på. Jag har funderat på om man inte kan göra nån form av coleslaw med rödkål ist f vitkål. Borde funka, men sen då`?

Leave a Reply