Gröt med strandnypon, gojibär och nötter

20140816-103825-38305046.jpg

Jag älskar min frukostgröt men inte ätit det på två veckor då jag satsat på att dra ner på kolhydraterna. Idag passar det dock fint eftersom jag ska springa Midnattsloppet ikväll!

Havregryn
Rågflingor
Solroskärnor
Chiafrön
Hasselnötter
Strandnypon
Gojibärsextrakt

Strandnypon har antiinflammatoriska egenskaper och passar fint om man har ont i leder eller inflammationer i mage, tarm och muskler. Således passar det för dem med artrit och reumatism också.

Chiafröna la jag ovanpå. Mycket bra källa till omega 3, fibrer och protein och mättar fint.

Efter frukosten hoppade jag på cykeln ner till torget för att köpa lite frukt och grönt. Jag kom bland annat hem med ett jättelass med mangold som jag kört i råsaftcentrifugen. Mycket speciell smak men en hutt då och då ska nog gå, eller så blandar jag ut med något annat 🙂 När jag kommer på min vita hoj med stora korgen öppen och massor med grönt stickandes ut fick jag ett och annat leende. Jag drömde mig bort till Paris (fast där har jag aldrig varit men inbillar mig att folk cyklar med mangold och baguetter och annat i sin stora cykelkorg 🙂 )

20140816-103825-38305914.jpg

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply