jan
2011
Hälleflundra med kornris och äggsås
Dagens middag var fisk. Köpte färsk hälleflundra i fiskdisken på Citygross igår. Tänkte att vi skulle göra en hederlig fiskrätt, utan så mycket krusiduller. Så det blev en äggsås till på smör, mjöl, mjölk, salt, dill och 3 kokta ägg i småbitar. Vi tog kornris till liksom sparris och hericot vertes. Noria var inte så hungrig tror jag, men åt i alla fall lite fisk. Vilmer fullkomligt vräkte i sig, av allt utom sparrisen.
Fisken delade jag och la i ugnen, 150 grader, med salt, vitpeppar och tunna skivor smör.
Frebaco Kornris är svenskt korn som klippts i mindre bitar. Tack vare skonsam förädling finns alla kornets nyttigheter bevarade samtidigt som koktiden kortats till endast 8 minuter. Korn innehåller kostfiber (ß-glukan) kända bla för kolesterolsänkande egenskaper. Frebaco Kornris innehåller även nyttiga mineraler och vitaminer. Smaken är fyllig och du håller dig mätt länge. Frebaco