Halloumi till frukosten

Jan sov borta i natt, på kick off någonstans. Jag sover sällan själv och tycker alltid det känns lite tomt. Jag vaknar ofta och hör alla små ryck inne från barnens rum. Men jag sov ändå helt ok den här natten, och vaknade kl 8 av att Jan skickade ett godmorgon- sms.

Ännu en bra frukost, utan kolhydrater. Kolhydraterna spar jag till fikatillfällen. ”Är det värt det” försöker jag fundera innan jag äter. Ja, en halv nybakad muffins inne hos grannen igår var helt klart värt det, medan en tråkig smörgås inte är det, då äter jag hellre det jag åt nu i morse.

Halloumi i småbitar, rödlök i skivor, körsbärstomater i halvor, asiatisk kål och basilika (så där härligt regnvåta direkt från trädgården), lite basturökt skinka och så torkade örter ovanpå. Jag fick en härlig burk från grannen efter att jag vattnat deras trädgårdsblommor då och då under deras bortavistelse. Jättegulligt av dem, men inget jag förväntnar mig- vattna går ju så fort! Örterna var goda, och just torkade örter är så drygt så bara en liten nypa behövs för att sätta god smak.

Nu ska jag sätta mig en stund och läsa igenom ”Språket lyfter” inför skolstarten.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply