Halsfluss

Skruttan har halsfluss! Efter att ha haft 4-5 dagars feber alldeles nyligen och sedan förylning med ny feber i torsdags kväll kände jag att det nog inte stod rätt till. Visst, hon är ganska pigg och inte så medtagen, men ändå. Så jag ringde 1177 redan vid 8 i morse och fick en tid på morgonen.

Det var halsfluss. Syntes inget i halsen när han kollade men halsprov togs och visade halsfluss. Så nu är det penicillin som gäller då. 2 dygn så är hon feberfri. På det viset är det bra att hon fick dos redan tidigt idag. 3 doser idag och 3 imorgon + måndag morgon, då har det gått 2 dygn.

Vi skulle ha Mors Dagsmiddag här imorgon. Med mamma och Amanda, Carro och Henke och Kerstin och Kaj. Så vi skickade iväg en del meddelanden och ringde och kollade vad folk tänker och tror. Det blir en middag ändå imorgon, om än med något manfall.

Noria fick mollipect för den bedrövliga slemhostans skull och även utskrivet cocillana men den hämtade jag inte ut då det inte känns akut. Den är ju så stark och lite läbbig. Receptet finns dock inne i 12 månader. Apotekaren uttryckte sig lite lustigt. Hon menade att det är massor i flaskan och dottern skulle bara ha 2 ml. ”Man får sälja till grannarna, alla vill ju ha den eftersom det är den enda som hjälper mot rethosta”. Ska man säga så. Jag trodde inte de skulle skoja om att dela ut receptbelagda preparat till höger och vänster.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply