feb
2012
Härliga fredag
Fredagkväll- bästa stunden på hela veckan! Barnen leker och är glada, middagen var god, salta pinnarna är knapriga, vinet gott, brasan värmer. Skummar man runt på nättidningarna inser man ju att man kan vara rätt nöjd med vädret här, vi verkar klara oss bättre än både Stockholm och Gävle. Det var rejält halt, och lite blåsigt men inga andra problem. Det första jag gjorde var att hugga lite och sätta igång en brasa. Vårt lilla hus värms upp så snabbt och fint så 🙂
Jag åkte i skaplig tid från jobbet för att vara säker på att hinna innan Norias fina pedagog på förskolan skulle gå hem på mammaledigheten. Vi ville ju hinna krama, önska lycka till och ge en liten present. Noria var och valde ut ett doftljus som doftade choklad häromdagen på Chili och så la vi några fina praliner i en påse. När båda barnen var hämtade hoppade vi in på Årstahallen. man gör ju galna fynd där, vet aldrig vad man kommer hem med. Vi storhandlar aldirg där, vi lustshoppar bara. Toklånga salta pinnar blev det idag, liksom dessertostar, jumboapelsiner och lite allt möjligt till bra pris.
Barnen satte igång att leka direkt, verkade glada att ses igen! Så jag ställde mig i köket med en boken i lurarna. Dagens middag var enkel, billig och rätt nyttig. Köpte billig chevré från citygross i veckan, och den skar jag i tunna skivor. Delade kycklingfilé på mitten så det blev två tunna stora skivor. La på chevré och soltorkade tomater som jag låtit ligga i sambal oelek och olivolja. Stekte i smör.
När de var klara tog jag ur dem och hällde på grädde, lite rednig, en knivspets dijonsenap och torkad dragon.
Till detta hade vi mathavre och Beaujolais Pierre & Paul
Mathavre är en fullkornsprodukt från vårt närområde. I mathavre finns många nyttigheter och fullkornets alla fördelar. Det innehåller lösliga kostfibrer som bidrar till hälsosamt låga nivåer av kolesterol i blodet. Mathavre har en mild och behaglig smak som passar till det mesta i köket. Frebaco