Hårtvätt!

Så där ja, nu var håret tvättat. Tog mig 13 dagar, det är ju helt galet. Men nu var måttet rågat. Det regnade på håret igår och då blev det itne roligt. Så jag hällde aloe vera i det igår, snurrade ihop det och gick och lade mig. I morse blandande jag honung, avokadoolja, lite olivolja och aloe vera och hade som inpackning i längderna en timme. Och sedan hårtvätt med ett för mig nytt schampoo. Urtekram, aloe vera. Den är fri från parabener och kemiska tillsatser.

Anledningen till att jag började mer en mer naturlig hårvård var att det kliade i hårbotten, att jag hade en konstig beläggning och att håret krävde täta tvättar för att vara fint. det tog sin lilla tid att lära sig vad mineralolja och silicon kan heta i innehållsförteckningar, vilka balsamer och schampoon som är ”godkända”, vilka stylingprodukter man kan använda utan att återigen bygga på ett siliconlager på håret m.m. Om någon är intresserad att börja med ”no poo” finns det mycket info att hämta på nätet. Ett första steg är att använda ett ”sista schampoo”. Detta måste innehålla sls, som löser upp mineraloljor och silicon. Det finns massor med vanliga schmpoon som är just sista schampoon så ofta behöver man inte köpa nytt för det. Jag hittade tex barnängen hemma som är fritt från mineraloljor och silicon men innehåller sls, och som alltså funkar bra som sista schampoo. Köpte också Faith in Nature som är toppen. Bra lista på sista schampoon här. Det finns produkter i alla prisklasser, både vad det gäller inpackningar, schampoo och balsam.

Sedan kan man ju fortsätta att schamponera med sådant schampoo om man vill. Bara det gjorde underverk på mitt hår. Eller så tar man ett steg till och utesluter sls också. Sls är fettlösande men uttorkande. urtekram, som jag använde idag är utan sls, liksom en mängd andra schampoon. Se lista här. Antingen tvättar man med sådant schampoo eller så experimenterar man och varierar hej vilt som jag gör. Ibland tvättar jag håret enbart med godkända balsamer, ibland med sls-fritt schampoo, ibland med ägg eller bikarbonat och däremellan havregryn. Håret och hårbotten mår jättebra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply