jun
2012
Haupia- paj från hawaii
Vi ville ju så klart prova något nytt i efterrättsväg också. Vi bestämde att vi spar tårtan till imorgon då kompisarna på gatan kommer. Så en lite vuxnare efterrätt idag fick det bli, eller två eller tre….. Gjorde banankaka med macadamianötter också, och en ananaspaj.
Jag följde receptet som jag hittade på samma sida som kycklingen. Jag använde lite mer choklad, 200 gram, och tog marabous mörk choklad. Köpte inte pajdeg färdigt, kommer liksom inte på frågan. Jag funderade ett bra tag på vilken typ av pajdeg som behövdes, då inget annat än just pajdegen ska stå i ugnen. Bestämde mig för en för mig ny variant, som jag kommer att göra igen.
100 gram |
2 dl |
1 dl |
1 tsk |
2 dl |
Smöret smälter man och blandar ner i de torra ingredienserna. Jag hade den i ugnen ca 12 minuter i strax under 200 grader. Den passade till haupian.
Kakan blev lånt mycket godare än vad den såg ut först. Det där med kokosmjölk och maizena kändes lite konstigt, men det blev bra. Jag valde att ta lite mer än hälften av kokoskrämen till chokladen, så chokladlagret blev större än det lager som bara innehöll kokos.
Har du provat den här kakan?