Havregrynstvätt

Varför fungerar det?

Jo, för att havregrynen suger upp överflödigt fett. Det lägger sig dessutom som ett litet lager som fortsätter suga upp fett efteråt. Håret håller sig fint länge efteråt just pga av det. Denna tvätt, om inte innebär något vatten, hjälper håret att sakta ner sebumproduktionen. Det gör alltså att håret håller sig fint längre. Att det sedan samlas damm osv i håret ändå, partiklar osv borstar man bort med svinborste.

Hur gör jag?

För det första får man ju så kalrt bäst resultat om håret är fritt från mineraler och silikoner från schampo och styling. Så den som är intresserad bör nog kolla upp de produkterna också. Vilket är lite lättare än man kan tro!

1. Mortla eller mixa ca 1 dl havregryn till mindre bitar. Gärna så viss del nästan blir mjöl.

2. Vänd huvudet upp och ner ovanför badkaret. Tänk att havregrynen är schampo som ska gnuggas i hårbotten. ta lite i taget, gnugga, massera. Ta upp från det torra badkaret när det tagit slut i burken. Låt det ta ett tag. Den mekaniska tvätten som gnuggandet ger är bra det med. Det ökar blodgenomströmningen så hårsäckarna får sig en kick. Dessutom är det lättare för havregrynen att hitta allt som ska sugas upp.

3. när du känner dig nöjd skakar du ur havregrynen. Har du tid, låt resten sitta ett tag. Känns lite dammigt, men över tex en frukost kanske man står ut. Dock inte nödvändigt. Dags att borsta ur med svinborste. Gör det grundligt.

4. Ser håret lite dassigt ut kan man fukta händerna lite lätt och dra genom håret. Eller med hjälp av en lite fuktig handduk styla håret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply