Havrekakor med fibersirap

IMG_2271

Jag drog igång och bakade lite här på förmiddagen. Snart midsommar och födelsedagar, så lika bra att passa på när det ändå inte var fullspäckat med annat. När jag var klar kom jag på en sak till jag ville göra, några bra kakor med fibersirap och sukrin gold, så då gjorde jag det. Ett första bra försöka.

0.75 dl fibersirap
0.5 dl sukrin gold
25 g smör
1 ägg
4-5 dl havregryn
lakritspulver
gojibärsextrakt
salt

Jag smälte smör och rörde ner fibersirapen. Sedan smaksatte jag med pulvren och rörde sedan ner havregryn tills det blev tjockt och sedan ner med ägget och lite mer gryn. Jag tycker det passade med lakrits och gojibär, men det går nog lika bra utan eller med t ex vanilj.

Det blev 15 kakor, som gräddades i 150 grader, ca 10-12 minuter. De blev sega, inte som hårda flarn. Jag tror de är goda med lite choklad ovanpå sedan, t ex Nutri-Nicks steviachoklad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply