Havrekakor med russin

 

Idag har vi kära pappa här. han kom redan kvart i 10, så vi hann med fika innan det blir dags för lunch. Men inget mycket, bara en liten enkel havrekaka och gott gott kaffe. Kaffet fick vi av syrran i julas, och den har väl stått oöppnad tillräckligt länge. Tänk att vi kan sitta ute också. Hopaps det håller i sig några dagar till. Vi har nog alltid kunnat sitta ute när vi firar Vilmer. Man ser många t-shirtklädda barn på hans gamla födelsedagsbilder.

Idag vet Vilmer att det är morfars födelsedag. Morfar däremot tycker att det är viktigare med Vilmers 🙂 Barnen har ritat teckningar. Vilmer ville bestämt rita rådjur, jägare, räv och hare, för sådant tycker morfar om. Noria vill rita hjärtan för hon tycker så mycket om morfar.

Kakorna bakade jag i veckan. Första plåten hade jag nog plattat till lite för mycket för det blev flarn, och det är ju gott det med. De två andra plåtarna lät jag nästan vara runda bollar och då blev de tjockare efter gräddning.

Havrekakor

300 gram margarin
3dl socker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
2 dl russin
1.5 dl bikarbonat

Detta mixade med hjälpa av degvisparna till elvispen. Sedan klickade jag ut ca 60 runda kulor. Gräddade i ugnen 175 grader i ca 15 minuter.

Idag serveras de som de är. Till kalaset tänkte jag dekorera dem, med smält choklad kanske, eller sätta ihop med två och två med någon smörkräm mellan kanske 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply