jun
2012
Hawaii-tårta
Några bilder från kvällsfikat med goda grannar. Nu har vi hawaiiat så vi klarar oss.
Ananas med godis på tandpetare- gick åt fort.
Lila kokostoppar
Haupia som blev kvar från igår
Tårta som vi knåpade ihop igår jag och Jan. 3 lager, ett med mango och grädde och ett med ananas och grädde. Lite smörkräm på och så sugarpaste från Pandura. Hibiscusen och bokstäverna är vit sugarpaste färgad med lila geléfärg. Pamlen består av brun sugarpaste med chokladsmak och det gröna är vit färgad med hushållsfärg. Nu är jag riktigt sugen på att köpa fler saker till tårttillverkning, börjar liksom få upp ett litet förtroende för att vi åtminstone får till locket bra. Att dekorera den handlar väl mest om hur konstnärlig man är men också hur mycket tid man lägger ner, vilka redskap man har och hur stor fantasin är.
Under eftermiddagen kom mörka moln, men lagom till kl 18 så kom solen tillbaka och vi kunde sitta ute.
Carola
25 juni, 2012 at 09:21 (13 år ago)Oj va fint ni gjort till kalaset. Gissar att det blev lyckat och gick hem hos stora tjejen 🙂
Alltid skoj att läsa om dina bakningar och matlagningen.
Kul att få lite onspiration. Fortsätt med det 🙂
Kram
Carro
27 juni, 2012 at 11:04 (13 år ago)Är det svårt att jobba med sockerpasta? Kavlar men den eller hur funkar det? Brer på? Sugen att testa till Almas kalas… i rosa, hihi…
Hanna
27 juni, 2012 at 11:21 (13 år ago)Nej, det är inte så himla svårt. Se till att ha tex florsocker hemma, att ströa på bordet så det inte fastnar. Sedan kan du kavla på plastfolie också. Små bitar är lättare än större, men vi har lyckats med hela tårt”täcken” några gånger. Tänk också på att det bör vara en fuktspärr av tex smörkräm för att sockerpastan inte ska smälta.