Hel fläskytterfilé i ugn med trumpetsvampsås

 

Det blev en riktigt god middag idag. Vi har ju bara varit hemma hela eftermiddagen så tiden fanns verkligen. Dessutom storhandlade jag igår kväll, så det fanns lite gott hemma.

Hel fläskytterfilé i ugn:
Brynte den i smör. La i ugnform och hade på basilikaolja (helt enkelt mixad mycket basilika fårn trädgården med olivolja. Grön sörja, men gott!), lite salt, soja och kalvfond och ställde in i 175 graders ugn. Vid ca 70 grader tog jag ur den och la i aluminiumfolie. Sparade spadet till såsen.

Potatis:
Tunna skivor potatis med skalet på. den röda varianten vad den nu heter. På med mycket basilika olja och salt. Den fick stå med sista kvarten av köttets tid, och sedan på bättre plats en stund till så den blev gyllene i färgen.

Svampsås:
Delade den svarta trumpetsvampen i mindre bitar, rev liksom ner den. Lät fräsa en stund så vätskan kommer fram. Ner med smör och så mjöl. På med grädde och ner med spadet från såsen. Mycket gott!

Panerad squash med fetaost (fetaostens dag idag ju!):
Skar 1/2 cm tjocka skivor squash och ungefär lika tjocka skivor fetaost. La en bit feta mellan två bitar squash, doppade ner i ägg och sedan ner i riven parmesan och ströbröd. Stekte i smör. Enkelt och gott!

barnen drack saft och vi vuxna drack upp sista skvätten ur fredagsvinet. Native, 55 kr, billigt men smakrikt och riktigt gott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply