Hel kyckling fylld med örter

Idag hittade jag färsk kyckling billigt på coop så jag köpte till middagen och bestämde mig för att prova att fylla den.

Jag tog basilika, timjan och oregano från trädgården + 2 tunt skivade vitlöksklyftor och stoppade in i kycklingen och droppade ner lite chiliolja. Sedan penslade jag med smör/rapsolja och kryddade med flingsalt, vitpeppar och riven citron. den stod i ugnen tills den hade drygt 80 graders temperatur, ca 175 graders ugn och det tog ca 1 timme.

Ris och sallad till det. Skyn i botten av ugnformen smakade underbart, liksom vitlöken och kryddorna inuti. Barnen tyckte mycket om maten också, även om Noria blev lite putt på att det var så mört att det föll från benen. Hon ville ju äta kycklingklubba.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply