Heldag i Stockholm

IMG_3411.JPG

IMG_3417.JPG

IMG_3424.JPG

IMG_3425.JPG

IMG_3429.JPG

IMG_3432.JPG

IMG_3435.JPG

Det blev en heldag i Stockholm. Vi fick pappa/morfar med oss också, vilket glädjer mig på många olika sätt. Vi besökte Naturhistoriska och gick igenom stora delar av alla utställningarna samt såg en film om Galapagos. Vi käkade lunch ute och fick lite sol på näsan en stund.

Sedan bestämde vi oss för en glass innan vi åkte hem och intog den vid Ulriksdals slottscafé. Jag älskar allt vatten i Stockholm. Vart man än vänder näsan kan man ju hitta ett stort vackert museum och sedan fika i närheten av glittrande vatten vid något annat maffigt hus. Vi ”pluppade” stenar, tittade på båtar, fikade och promenerade en god stund innan vi åkte hemåt igen. Vi höll oss alltså inom samma område, och var inte inne i smeten och for idag. Skulle jag åka med Jan skulle vi kanske leta reda på vatten och stora hus mer centralt. Därför hoppas jag verkligen på tävlingen hos Nordic C hotel, så att vi får ändan ur vagnen, ner om barnvakt och kommer iväg till Stockholm 🙂

Nu ska jag och Vilmer sätta oss och titta på Adlibris, för att beställa någon vettig faktabok om dinosaurier. De flesta är för 6-9 år men vill att hans texter ska vara lite mer ingående. Det vore bra med tidsangivelser, tidslinjer, evolutionsbegrepp av olika slag så att han får mer att bita i. Vi hade liksom turen att vinna ett presentkort hos Adlibris. Med vår härliga bild ute i segelbåten häromveckan med två fina boktips i texten gick vi och vann 1000kr att köpa böcker för. Det bästa var att det inte måste användas allt på en gång. Vi har redan beställt senaste ”Dagbok för alla mina fans” som Vilmer älskat. Han hade turen att få låna alla andra böcker från en granne, eftersom det alltid är sådan kö på dem på bokbussen. Men den sista har vi alltså köpt själva. Den ligger och väntar medan Vilmer läser ut en bok om Tzatziki som han fått av mormor.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply