Hello Kitty-tårta

Idag har jag gett mig på att göra en Hello Kitty-tårta. Jag är grymt förtjust i enkelheten hos den lilla katten. Katter är populära varelser här. Inte så att de vill ha, vill ha, vill ha en katt, men de leker katt. Medan jag bakade och fixade var barnen fullt upptagna med att jaga möss i vardagsrummet 🙂

Först började jag med tårtbotten. 4 ägg i ett glas, sedan lika mycket socker i ett lika stort glas och lika mycket mjöl+potatismjöl i det tredje. Jag tog ca 1/4 av det glaset med potatismjöl. Plus 2 tsk bakpulver och lite vaniljsocker. Vispade socker och ägg, sedan i med resten och hällde neri en form som jag förhöjt med bakplåtspapper. 175 grader ca 30 minuter.  Den gick bra att dela i tre lika stora delar.

På den första biten hade jag persika/maracujamousse. På det andra lagret hade jag fixad persika (från burk). Sedan kladdade jag in hela alltet med grädde.

Hello Kitty gjorde jag av marsipan. Nu ska vi ju tillägga att jag INTE varken är ett tårtproffs (men skulle gärna bli, har hört att det finns kurser) eller en konstnär, men lyckades ganska bra utan mall. Hon är ju inte så komplicerad den lilla kissen.

Marsipanen kavlade jag och så la jag lakritsrem runt. Färgade en del med röd karamellfärg och formade en rosett. Ögonen är avklippta lakritsgodisar och nosen är en godis det med. Skum dag, tycker barnen-godis på en måndag 🙂 Morrhåren är också lakritsrem. Sedan hällde jag lite jordgubbsbitar runt om. Jag nöjd, barnen imponerade!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply