Hemmagjord deo med kokosolja

Under fikastunden idag pratade vi om naturlig hudvård 🙂 Vi pratade om deodoranter och så snart jag kom hem blev jag så sugen på att blanda till en egen igen. Det var ett tag sedan och jag hade lite kokosfett kvar i badrumsskåpet. Kokosolja dödar de bakterier som annars luktar om de kommer ut. Bikarbonat tros kunna minska svettlukt genom att neutralisera syror (det är därför de ibland finns med i tandkrämer).

Smälte ner fettet till olja, blandade i ungefär lika mycket bikarbonat och majsstärkelse och droppade i apelsinblomsolja (eterisk). Nu får det stå och stelna i badrumsskåpet och ska provas efter kvällsduschen. Att använda kokosolja som deo fungerar bäst om det får tid att dra in. Det är således inget jag använder morgnar då jag ska till jobbet och klär mig direkt efter duschen.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Hemmagjord deo med kokosolja

  1. Teres
    21 november, 2011 at 23:44 (13 år ago)

    Detta måste jag pröva framöver 🙂 tack för en trevlig dag. Vi kör en repris av den snart igen 🙂

    Kram Teres

Leave a Reply