Hemmagjord deodorant med kokosfett

Jag känner mig nöjd med att inte ha haft vanlig deodorant på flera månader, inga undantag. Jag tycker helt klart att det fungerar lika bra utan. Jag tycker att jag då och då luktade svett även med de dyraste deodoranterna jag köpt. Numer luktar jag mindre, men svettas lika mycket, eller lika lite kanske man ska säga. Att det itne luktar beror på att porerna är rena och låts släppa igenom fukt. det är när det ploppat igen och sedan släpper som det luktar. det är det som vanlig deo fgör, täpper till utgången. Förutom att jag tycker att det torkar ur, tillför kemikalier till huden, skapar ett beroende osv.

Sedan jag gick på jullov har jag alltså kört thaikristall hela tiden. Jag började med att se till att jag var helt ren, skrubbad och sedan svettades massor. Det kändes som om jag avgiftade mig lite.

I somras använde jag kokosfett i omgångar och det ska jag ge mig på nu igen, för att variera mig lite 🙂 Kan ta kokosfettblandningen de dagar jag vill dofta lite också. Jag får ju inte använda parfym på jobbet så man få ta det man har! Det går bra med vanligt kokosfett men har nu fått tipset om en annan variant som jag bara måste prova.

Smälte kokosfett ca 1/2 dl, blandade ner 1/2 dl bikarbonat och 1/2 dl majsstärkelse. Sedan droppade jag ner några droppar eterisk olja. Den enda som jag tycker doftar ”deo” är jasmin (de andra är mer förknippade med förkylningar)

Har haft det på mig hela dagen. Inte kladdat, och inte svettats heller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Hemmagjord deodorant med kokosfett

  1. momen
    24 januari, 2012 at 21:27 (11 år ago)

    tackar så mycket, ska testa det här. Hört att vanlig deodorant ska innehålla rätt dåliga saker, aluminium är ju en av de sakerna, men tackar detta ska jag testa imorgon.

Leave a Reply