Hemmagjord hasselnötsdryck i gröten

20140904-174006-63606862.jpg

Vi är inga storkonsumenter av mjölk på något vis. Vi har mjölk i kaffet och på gröten, men det är inte en måltidsdryck. Det behövs inte, de får i sig kalcium så det räcker ändå, tror jag. Jag tycker det är skoj att prova alternativ till mjölk också, utan att vi har någon allergi eller ens överkänslighet.

Mitt senaste är hasselnötsmjölk. Jag lät hasselnötter stå i vatten under dagen och sedan mixade jag med fräscht vatten. Lät stå en stund och mixade igen. Sedan silade jag genom en kökshandduk (en som vi använder enkom till detta, så klart!). Sedan hade jag i lite salt och lite linfrö- och nattljusolja.

Det blev jättegott att koka frukostgröten i istället för bara vatten som vi brukar. Jag har också gjort smoothies på det, med fryst banan och andra nyttigheter.

På bilden ovan har jag också ett äppelmos gjort på transparant blanche-äpplen från svärmor, kanel, gojibärsextrakt, strandnyponpulver och lucumapulver. Går hem hos barnen också. Jag gör en liten kastrull åt gången så vi har i 2-3 dagar och sedan gör jag nytt. Så länge det är äppelsäsong från vårt vanliga äppelmos vänta i kylen 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply